Συμβουλευτική Γονέων

Ο γονεϊκός ρόλος συχνά μας βρίσκει απροετοίμαστους, καθώς για τους περισσότερους δεν υπάρχει καμιά προηγούμενη σπουδή και εμπειρία γύρω από αυτόν . Συνήθως για τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο σύνθετα λαμβάνουμε οδηγίες, σπουδάζουμε, εξειδικευόμαστε, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, δεν ξαφνιάζει το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά, κάποια στιγμή στην εξέλιξη της οικογενειακής τους πορείας, οι γονείς αναγνωρίζουν την ανάγκη να αναζητήσουν τη γνώμη και την καθοδήγηση ειδικού.

Σε ένα συμβουλευτικό πλαίσιο οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με το παιδί στην καθημερινότητα, τους προβληματισμούς και τις απορίες τους.

Πολλές φορές τα παιδιά έχουν την τάση να δείχνουν την ανησυχία τους και τα άγχη τους με έμμεσο τρόπο (μέσα από τα συμπτώματα και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν). Έτσι, ο γονιός μέσα από τη συμβουλευτική διαδικασία θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει και να νοηματοδοτήσει τη συμπεριφορά του παιδιού του, αλλά και να γίνει ο ίδιος συν-θεραπευτής αξιοποιώντας τις ικανότητες που διαθέτει για πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας . Στηρίζοντας το γονιό στην αποδοχή και αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών, στηρίζεται και το παιδί, αφού το παιδί συχνά αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τις δυσκολίες μέσα από τα μάτια των γονιών του.

Ψυχοθεραπεία Εφήβου

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

.

Βρείτε μας στον Χάρτη

Διεύθυνση

  • Θεομήτορος 42
  • Αγ. Δημήτριος, Αθήνα

Τηλέφωνα

  • 2109935434
  • 6972059220

E-mail

  • nikoliakarampela@gmail.com

© All rights reserved

Created by e-coach