ΝΙΚΟΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Ψυχολόγος MSc

Εξειδίκευση σε Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία
Μετεκπαίδευση σε Οικογενειακή Θεραπεία

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Νικολία Καράμπελα είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρισμένη τόσο από το Aγγλικό όσο και από το Eλληνικό Κράτος (Αριθμός πράξης χορήγησης Αδείας:  4624/2006, Nομαρχία Αθηνών).

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο ιδιωτικό της γραφείο αφορούν την κλινική αξιολόγηση και την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων, και στοχεύουν στην αντιμετώπιση και ψυχολογική διαχείριση συμπτωμάτων, όπως  άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές ύπνου, διαταραχές λόγου, όπως τραυλισμός και επιλεκτική αλαλία (κυρίως σε παιδιά), θέματα συμπεριφοράς, αυτοεκτίμησης και εικόνας σώματος και εαυτού, δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον (για παιδιά και εφήβους) ή στο εργασιακό περιβάλλον (για τους ενήλικες) και γενικότερα δυσκολίες στις διαπροσωπικές, οικογενειακές ή ερωτικές σχέσεις.

Αποφοίτησε το 2004 απο το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Greenwich στο Λονδίνο, ενώ το 2005 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία απο το Πανεπιστήμιο του Essex UK.

Oσον αφορά στην ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση, από το 2007 εως το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή-συστημική θεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου όπου πραγματοποίησε την προσωπική της θεραπεία σε ομαδικό επίπεδο και μετέπειτα σε ατομικό. Το 2012 συνέχισε τη συνεργασία της με επόπτες κλινικούς ψυχολόγους και οικογενειακούς θεραπευτές αναγνωρισμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέχρι και το 2019, οπότε το ενδιαφέρον της στράφηκε και στο πεδίο της ψυχανάλυσης λακανικού προσανατολισμού, και ακολουθεί έκτοτε συστηματική ατομική εποπτεία και ανάλυση. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης διατηρεί επίσης ως σήμερα πλήθος ενεργών συμμετοχών σε συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ψυχολογικών σχολών, ομάδων και κοινοτήτων.

Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών και συμπτωμάτων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές  μεταξύ των οποίων το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένιο-Μπενακειο) (2005-2006), κέντρα ειδικών θεραπειών (2007-2015), την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (2012-2013), Δημοτικά Σχολεία στα πλαίσια παράλληλης στήριξης παιδιών με αυτισμό και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες (2013-2018). Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο απο το 2012.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
• MSc in DEVELPMENTAL NEUROPSYCHOLOGY
Essex University, UK

• BSc in PSYCHOLOGY
Greenwich University, UK

ΜETEKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ- ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένιο-Μπενακειο) 2005-2006.
Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (2012-2013).
Δημοτικά σχολεία στα πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης και ένταξης στο σχολικό περιβάλλον παιδιών με αυτισμό και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.(2013-2018)
Κέντρα ειδικών θεραπειών στους τομείς της ψυχοθεραπείας ενηλίκων, παιδιών , εφήβων καθώς και συμβουλευτική γονέων. (2007-2015).
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Συστηματική παρακολούθηση ελληνικών και ξένων συνεδρίων παιδοψυχιατρικής και ψυχιατρικής.
Συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια
Ομιλήτρια σε διαλέξεις σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ:

Proficiency στην αγγλική γλώσσα, Sorbonne II στη γαλλική γλώσσα.

Βρείτε μας στον Χάρτη

Διεύθυνση

  • Θεομήτορος 42
  • Αγ. Δημήτριος, Αθήνα

Τηλέφωνα

  • 2109935434
  • 6972059220

E-mail

  • nikoliakarampela@gmail.com

© All rights reserved

Created by e-coach